EVENT: Dancetour Apeldoorn

 

Op zaterdag 4 augustus vond de DJ Knock Out Apeldoorn 2012 plaats in Poppodum Gigant in Apeldoorn. Tijdens deze DJ contest moesten de vier DJ Knock Out finalisten zich live bewijzen tegenover de jury. De battle tussen de DJ’s was in volle gang en het niveau van de avond was hoog. Kya is de winnaar van de DJ Knock Out Apeldoorn 2012 en heeft daarmee een plek veroverd achter de draaitafels van Dancetour Apeldoorn 2012 op 12 augustus op het Marktplein in Apeldoorn. Dancetour staat voor ‘bringing people together’ en geeft hier met Dancetour Projects,waarvan de DJ Knock Out een onderdeel is, invulling aan.

DJ Knock Out Apeldoorn

Dit jaar konden de DJ’s uit Apeldoorn en omgeving zich inschrijven via Facebook en kon er gestemd worden op de DJ’s. De top-3 DJ’s met de meeste ‘likes’ waren verzekerd van een plek in de DJ Knock Out finale op 4 augustus in Poppodium Gigant, daarnaast gaf Stichting Dancetour ook een wildcard weg; zodat er vier finalisten in de DJ Knock Out finale streden voor een plek tijdens de zesde editie van Dancetour Apeldoorn. Kya streed tegen Tjaka & Syaäm, One Man Mob en wildcard winnaar Jake Obus. Het niveau was hoog in Gigant en de DJ’s waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Kya de battle en draait hij tijdens Dancetour Apeldoorn met Sander van Doorn, R3hab, Sander Kleinenberg, Roog, Basto!, Lucky B, Mitch Crown en Berend B.

De 20 jarige DJ Kya is al negen jaar bezig met draaien. De DJ heeft al veel ervaring op gedaan met draaien. Zo stond Kya al achter de draaitafels van het Zweedse festival ‘Dirty Urban Eclectic’, maar ook in Apeldoorn draaide hij bij ‘Plaza di Christo’ en café ‘Camelot’. ‘Het is een grote eer dat ik de DJ Knock Out heb gewonnen en om te draaien op Dancetour zelf. Hierdoor blijf ik nog beter mijn best doen’ aldus Kya over zijn deelname aan de DJ Knock Out Apeldoorn.

Meer informatie over Dancetour is te vinden op de website: www.dancetour.nl